Őszi összefoglaló 2017

ősz

Nos, ebben az évben is egy elég tartalmas őszi “szezont” tudhat maga mögött az egyesület. Az ősz beköszöntével, a szokásos szüreti fesztiválokon, bálokon léptünk fel.
Szeptember 10.-én Nagykátán voltunk, 22.-én Visontán, ahova most először kaptunk meghívást és innen is köszönjük a lehetőséget.
Szeptember 29.-én Jászkiséren, az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! nevű mozgalom alkalmából megszervezett Szent Mihály-napi tűzgyújtáson csináltunk moldvai táncházat az érdeklődőknek. (Erről képeket ide kattintva találnak!)
Szeptember 30.-án már hagyományosnak mondhatóan, a viszneki Szüreti bálon jártunk, mely ismét nagyon jól sikerült.
Októberben és november elején több alkalommal megfordultunk a Csete Balázs Általános Iskolában, hol műsort adtunk, hol pedig táncházat tartottunk.

Az ősz lezárásaként pedig egy nagyobb szabású projektben vettünk részt.  A szolnoki Cuháré Néptáncegyüttes megkeresésére, közös műsorszámot adtunk elő a november 25.-én megrendezett X. Itt-Honi népzenei és néptánctalálkozón, Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

A közös műsorban Jászsági és Felcsíki táncokat táncoltunk. Nem ez volt az első közös műsorunk a Cuháréval, reméljük nem is az utolsó:) Mint mindig, most is nagy élmény volt a közös munka és köszönjük nekik a lehetőséget!

A szolnoki közös, illetve a többi őszi fellépésről készült fotókat megnézhetik itt, a Pendzsom Facebook oldalán!

Megjegyzés hozzáadása